Golden Triangle, del 3

Vi dro tidlig til Amber Palace.

En ting jeg har veldig lyst til å oppfordre, først som sist, er å ikke benytte seg av dyr som fraktmåte for turister, om det så gjelder elefanter, kameler, hest og vogn. Ikke gi penger for å bli underholdt. Les deg opp og gjør dine undersøkelser! Det tar ikke et minutt engang for å søke på Google om hvordan dyrene blir behandlet om det er generelt eller på det spesifikke stedet. Elefanter blir bundet fast, slått, skreket til og der som verre er. Hester blir kjørt så hardt at de kollapser. Vil du bli underholdt av en slangetemmer? Har du tenkt på hvordan slangen har det? Om munnen er sydd igjen slik at det bare er plass til å stikke ut tungen? Om hjørnetennene er trekt ut? Er de i sitt naturlige element? Gjør deg noen tanker, les deg opp og bestem deg for om du vil støtte eierne og bidra til at det fortsetter eller la være! Ser du er dyr bli mishandlet, si ifra til f.eks en dyreorganisasjon i det landet. Vi kan kanskje ikke gjøre mye, men litt er bedre enn ingenting! Og det kan godt hende det er noen dyr som blir behan bra, men vet du om det dyret du betaler for å sitte på blir misbrukt eller ei?

Så for å komme opp til Amber Palace, så kan du enten betale for å sitte på en elefantrygg eller du kan bruke benene dine. Jeg brukte mine ben og det tok meg maks 10 min. Jeg kom opp dit før elefantene. Mens vi var der, så klarte jeg ikke riste av meg følelsene jeg hadde vedr. elefantene.

Vi spiste nydelig mat etter det. Kjøtt som har blitt kokt langsomt. Det var så mørt og fint, og hadde den spesielle Rajasthansmaken.

Vi dro deretter til en smykkehandel som kan lage ringer o.l selv med safirer eller andre stener som du ønsker.

Vi dro deretter til Jantar Mantar

Etter det gikk ferden videre til
Maharaja Sawai Man Singh II Museum, The City Palace:

På kvelden dro vi til Chokhi Dhani Resort. Det stedet må dere bare besøke om dere noen gang er i Jaipur! De fleste som besøker stedet er indiske turister. Det er et autentisk sted hvor du må betale inngangspenger. Du får smake på så mange forskjellige retter fra Rajasthan. Du kan se folkedans, få gratis henna, bli underholdt. Det er også et minimarked med fastsatt pris. Der finner du de fleste suvenirer fra de andre stedene, men til en mye billigere penge.

På lørdagen så dro vi tilbake til New Dehli, men tok et stopp på Bhangarh. Det sier at det er hjemsøkt og det er ikke lov å være der mellom solnedgang og soloppgang. Det sies at du ikke vil overleve natten! Det var så utrolig mange aper der. På et tidspunkt føltes det nesten litt ut som vi var på apeslottet i ….. Vi hadde bare med oss mobil/kamera pga fare for at apene skulle prøve å stjele fra oss. Det var utrolig varmt, 45 grader, så da vi kom tilbake til minibussen, så var det utrolig deilig med vann!

Når du er så våt av svette at du kunne vridd opp klærne dine;

Et eksempel på hovent fjes i varmen + forskjellen på å ta bilde med frontkamera og kamera på baksiden av mobilen;

Vi dro deretter til New Dehli, slapp to stk av på flyplassen også dro jeg til mitt hotell. Det var slutten på min reise. Jeg var en dag ekstra i New Dehli for å gjøre minst mulig i en dag før jeg dro til Nepal.

Tur i nabolaget;

Story of my packing life; pakke om og pakke om…men jeg klarte det til slutt!

Jeg har fått sett utrolig mye på noen få dager og det anbefales å ta Golden Triangle enten privat eller gjennom en turoperatør. Det er ganske overveldende og jeg må nok ha litt mer tid på meg før jeg kan skrive litt mer dypere om mine inntrykk. Jeg må få sortert ut følelsene, tankene og inntrykkene mine fra å være 8 uker i India.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s